Стабилизация на ГЕРБ и частично възстановяване на подкрепата от скандалите с

...
Стабилизация на ГЕРБ и частично възстановяване на подкрепата от скандалите с
Коментари Харесай

Тренд с гореща прогноза - ето кой ще е победителят на евроизборите

Стабилизация на ГЕРБ и отчасти възстановяване на поддръжката от свадите с жилищата. Минимална преднина на главната ръководеща партия пред Българска социалистическа партия. Три партии със несъмнено посланичество в Европейския парламент. Вътрешна македонска революционна организация остава на ръба на бариерата. Това демонстрира постоянното изследване на „ Тренд “, отдадено на настройките на българите към идните избори за Европейски парламент, написа Блиц. 

Проучването е осъществено в интервала 11-17 май 2019 година посредством директно полустандартизирано изявление „ лице в лице “ измежду 1007 души на възраст 18+. Проучването е представително за пълнолетното население на страната.

16% от всички гласоподаватели в България към момента не са решили за кого ще гласоподават. Малко над една трета (35%) пък са решили още преди акцията, а 9% са взели решение по време на акцията. Трябва да създадем уточнението, че теренът на актуалното изследване завърши на 17 май и евентуално в дните до изборния ден процентът на решилите по време на акцията може леко да се усили.



30% пък ще се възползват от правото си на преференция, до момента в който 39% няма да го създадат. 

В сегашното изследване на интервюираните лица им беше възложен лист с всички претенденти с имената и подредбата им съгласно регистрацията в ЦИК, като измежду тях те трябваше да посочат своето желание. Процентното систематизиране е измежду гласуващите.

След имиджовата вреда, която ГЕРБ претърпя от свадите към жилищата и къщите, главната ръководещата партия съумява да се стабилизира в границите на акцията. Възстановяването е минимално, само че въпреки всичко задоволително, с цел да получат лека преднина пред Българска социалистическа партия, като разликата през този месец сред двете съществени партии е в границите на 1.1%.

Движение за права и свободи твърдо резервира третата си позиция с 12.8%.

Вътрешна македонска революционна организация остава на четвърта позиция, навръх ръба на бариерата с цел да изпрати народен представител в Европейския парламент (5.8%). „ Воля “ съумява да повиши своя резултат в границите на акцията до 4,8% от гласуващите.

Обединението „ Демократична България “ не съумява да осъществя растеж в последните месеци и остава с 4.2% поддръжка измежду гласуващите и с дребни шансове да изпрати евродепутат.

По-надолу в подреждането остават „ Коалиция за България “ (2.4%), „ Атака “ (2%), Патриоти за Валери Симеонов (1.3%) и Възраждане (1.2%). 



Проучването на „ Тренд “, отдадено на настройките на българите към идните избори за Европейски парламент. Проучването е осъществено в интервала 11-17 май 2019 година посредством директно полустандартизирано изявление „ лице в лице “ измежду 1007 души на възраст 18+. Проучването е представително за пълнолетното население на страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР